Новини

Тепер водії на єврономерах теж будуть платити штрафи за порушення ПДР

З 19 листопада іноземні громадяни, що заїхали на своїх авто в Україну, і громадяни України, що їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, будуть нести відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, – повідомляє Нацполіція.

«Цей проєкт реалізований разом із Держприкордонслужбою. Прикордонник при в’їзді авто на номерах іноземної реєстрації вносить в базу даних номер машини, ПІБ і паспортні дані того, хто був за кермом. Далі, якщо водій на цій машині перевищить швидкість, то система автоматично знаходить дані порушника, взявши їх з бази даних ДПСУ. Тепер відносно цих громадян поліцією винесені постанови про порушення правил дорожнього руху, які будуть відправлені прикордонникам. Прикордонники при виїзді з України авто іноземної реєстрації фіксують факт порушень ПДР за час перебування в Україні і інформують про це водія, пропонуючи йому заплатити штраф. Якщо водій-іноземець відмовляється платити штраф, то йому буде заборонений в’їзд в Україну», – заявив Антон Геращенко.

Зі слів заступника міністра, в разі, якщо власник авто на іноземних номерах – громадянин України – відмовиться платити штраф, то документи будуть направлятися за загальною процедурою в Державну виконавчу службу для стягнення через арешт майна або банківських рахунків.

Антон Геращенко зазначив, що першими порушниками, зафіксовані системою, стали громадяни Білорусі та Молдови.

Leave a Comment