Новини

Чому коронавірус в молодих пацієнтів минає дедалі важче

В Україні важка форма коронавірусу все частіше зустрічається у молодих людей, віком до 35 років. Здебільшого це пов’язано зі збільшенням загальної кількості інфікованих у країні. Часті випадки коронавірусу в молоді не викликані із мутацією COVID-19, бо не змінився. Про це розповів лікар Тарас Жиравецький в коментарі Obozrevatel, передає ТСН.

З його слів, нині коронавірус вражає людей, у яких порушений обмін речовин. Лікар пояснив, що унаслідок цього в організмі відбувається чимало процесів, зокрема, змінюється рівень цукру, збільшується вага, порушується обмін холестерину.

Також до групи ризику зараження коронавірусом, як уточнив медик, додалися алергіки й астматики.

«Почала інфікуватися величезна кількість людей порівняно з тим, як було раніше. Через це збільшилась кількість хворих і серед молодих. Ризик важчих перебігів – це група 35+. Нема такого, що половина хворих старші, а решта молодші. Якщо вдень у нас 1600 госпіталізацій, звичайно, молодих буде більше, аніж коли госпіталізували 200-300», – пояснив Жиравецький.

Наприкінець лікар наголосив, що люди не проходять потрібних медичних обстежень, але вважають себе здоровими. І, радить він, перевіряти не два-три показники, щоб дізнатися більше інформації про стан здоров’я.

Leave a Comment