Новини

ОБСЄ зафіксувала новітню російську зброю на Донбасі

На окупованій території Луганської області вперше помітили новітній російський комплекс “Наводчик-2”. Цю російську техніку зафіксували за 12 кілометрів від лінії розмежування.

Про це повідомляє “InformNapalm”.

Перша інформація про фіксацію наземної станції управління комплексу “Наводчик-2” з’явилася у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 14 листопада 2020 року. Спостерігачі розповіли, що помічений 10 листопада нібито комплекс радіоелектронної боротьби насправді виявився пунктом управління безпілотниками “Наводчик-2”.

Крім того, волонтери “InformNapalm” отримали візуальне підтвердження задокументованої СММ ОБСЄ інформації. Завдяки отриманому знімку, зробленому з БПЛА, вдалося підтвердити, що окупаційні сили на Донбасі дійсно використовують комплекс “Наводчик-2”. На фото також зафіксували розміщені поряд зі станцією управління ящики для зберігання БПЛА

Зазначається, що “Наводчик-2” – це комплекс, призначений для розвідувальних та спеціальних завдань. До складу цього комплексу входять 7 безпілотників типу “Гранат” різних модифікацій з радіусом дії 10, 15, 25 та 100 кілометрів.

Leave a Comment