Новини

Як допомогти організму відновитися після коронавірусу — радить лікар

Жителі України, які перехворіли на коронавірус, скаржаться на важкі наслідки хвороби. Висока температура через місяць після одужання, слабкість, швидка стомлюваність, задишка – ці та інші симптоми довелося випробувати багатьом. Відлуння хвороби дають про себе знати ще кілька місяців.

Інформують Новини.ю.

Лікарі констатують: навіть після легкої форми ковіду, відновлення може затягнутися на місяці. Організм може відновитися через 2-3 місяця, але може і знадобитися більше часу. На жаль, медики відзначають, що чарівної таблетки, яка допоможе швидко відновитися, немає. Але допомогти організму можна.

Про це розповіла лікар-інфекціоніст Надія Дребот.

«Є частина людей, які важко відновлюються після ковіду. Цей синдром т. н. астенії зберігається дуже довго. Проблема в тому, що більшість людей вживали багато різних антибіотиків. І це не є добре. Велика частина людей робила комп’ютерну томографію. А це велика променеве навантаження.

Відомо, що один знімок КТ – це умовно 320-360 рентген знімків. І, звичайно, людям після таких токсичних впливів, важко поставити себе на ноги. Я рекомендувала б профілактувати ускладнення від лікування, не хапатися за різні схеми. Якщо так вийшло, що людина вже приймав велику порцію антибіотиків, то боротися з наслідками такого жорсткого лікування доведеться 2-3 місяці. Чудодійних таблеток не існує.

Але існують звичайні прості речі: активні прогулянки на свіжому повітрі, вживання корисної їжі, позитивні думки в голові. Треба зрозуміти, від чого ускладнення: це так вплинув коронавірус або це наслідки неадекватного жорсткого лікування. Також нагадую, що треба робити щеплення від грипу і пневмокока. Особливо людям, які знаходяться в групі ризику », – сказала Надія Дребот.

Leave a Comment