Новини

Зеленський підписав закон про штрафи за відсутність маски на обличчі

Як стало відомо, за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту – штраф  від 170 до 255 гривень.

Сьогодні, 19 листопада, президент України Володимир Зеленський підписав відповідний закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( ред. від 170 до 255 грн) за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема виготовлених самостійно.

До слова, на сайті Офісу президента йдеться, що цей документ сприятиме підвищенню соціальної відповідальності громадян і захисту їхнього здоров’я та життя, а також зменшенню кількості випадків зараження коронавірусною хворобою, що допоможе запобігти неконтрольованому зростанню кількості хворих на COVID-19 та перевантаженню медичних закладів.

Leave a Comment