Новини

Суд покарав пенсіонерку, яка постила в соцмережі серпи і молоти

Жінка уклала угоду про визнання винуватості та уникла позбавлення волі

Новотроїцький районний суд Херсонської області визнав винним пенсіонерку в поширенні комуністичної символіки і пропаганді комуністичного тоталітарного режиму (ч.2 ст.436-1 КК України) та призначив п’ять років позбавлення волі, замінивши на випробувальний термін один рік, – передає Главком.

Протягом 2016-2018 років обвинувачена на своїй сторінці в соціальній мережі «Однокласники» опублікувала ряд фото і відеофайлів з зображеннями символіки комуністичного режиму. Зокрема, 9 листопада 2016 на «стіні» «Однокласників» жінка розмістила колаж з фотографією радянського державного і партійного діяча Леоніда Брежнєва і текстівкою: «Якщо в Україні прибрати бариг при владі, то через п’ять років люди скажуть – А нах *** нам і Європа ».

22 січня 2017 обвинувачена розмістила фотографію з зображенням державного герба СРСР (офіційна емблема радянської держави) на червоному тлі. А 27 жовтня 2018 – опублікувала кілька фотографій з радянськими комуністичними діячами на тлі червоного прапора із зображенням перехрещеного серпа і молота.

Відповідно до судової мистецтвознавчої експертизою Київського науково-дослідного інституту судових експертиз від 12 червня 2020 року, на вищевказаних фото і відеофайли містяться зображення символіки комуністичного режиму.

Обвинувачена пенсіонерка повністю визнала вину і щиро розкаялася. Крім цього, вона уклала з прокурором угоду про визнання винуватості, що дозволило їй уникнути реального терміну ув’язнення.

Leave a Comment