Важливо Волинь Новини

Хто з новообраних депутатів Луцькради є найбільш рейтинговим. (СПИСОК)

Нові правила, за якими українці вибирали місцеві ради 25 жовтня 2020 року, дали можливість проявити симпатії не тільки до певної політичної сили, а й до конкретних кандидатів. У бюлетенях виборці ставили дві позначки: одну – навпроти партії, а також вписували цифру кандидата, якого підтримують. Останнє, до речі, було необов’язковим – можна було проголосувати лише за партію.

Проте чимало громадян усе ж зробили цей крок, чим підтвердили слушність ідеї відкритих списків: українці хочуть вибирати не політичні гасла та столичних лідерів, а конкретних людей, яких знають та яким довіряють. Видання t1.ua проаналізувало, кому лучани віддали найбільше голосів і хто із депутатів нового скликання почне роботу із найвищим рейтингом довіри.

ТОП КАНДИДАТІВ ДО ЛУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Назвали найбільш рейтингових кандидатів у депутати у Луцьку. СПИСОК

Найбільше голосів від лучан отримав Ігор Поліщук (“ЗА Майбутнє”). Він – чинний депутат Луцькради (із 2012 року), працює радником міського голови. Звісно, це забезпечило високу впізнаваність цього кандидата. Паралельно Ігор Поліщук балотувався на посаду Луцького міського голови і виграв вибори.

Другий у рейтингу – теж чинний депутат Микола Яручик (“Європейська Солідарність”). Це вже третій термін, на який його обирають лучани. Під час виборів у 2015 році перемогу Яручику забезпечило 609 голосів виборців, а цього року позначку “ЗА” цього кандидата поставило вдвічі більше мешканців – 1184.

Третє місце – у бізнесмена-забудовника Андрія Разумовського (“ЗА Майбутнє”). За нього проголосувало 1109 лучан. Попри те, що попередні роки він не брав активної участі в політиці, проте у Луцьку є досить відомою людиною. Високий рейтинг йому забезпечили інноваційні проекти та позитивний імідж Будівельної компанії “Інвестор”, а також соціально відповідальна позиція. Андрій Разумовський неодноразово долучався до благоустрою міста, зокрема, споруджуючи власним коштом у Луцьку сквери.

Четверта позиція у Юрія Моклиці (“Європейська Солідарність”). Його прізвище також можна було знайти у двох бюлетенях: до Луцькради та як кандидата на посаду Луцького міського голови. Впізнаваності Моклиці додала й минулорічна виборча кампанія: він балотувався до Верховної Ради. Як кандидат у міські депутати Моклиця отримав підтримку 994 виборців (у виборах міського голови зайняв третє місце і 7429 голосів).

На п’ятій сходинці – теж депутат двох попередніх скликань Євгеній Ткачук (“ЗА Майбутнє”). Цікаво, що за 5 років кількість виборців, які забезпечили Ткачуку перемогу, майже не змінилася: 799 голосів у 2015 та 813 – у 2020 році. Проте минулих виборів округи були суттєво меншими і такий рівень підтримки Ткачука становив 39%, а цього разу вісім сотень людей, які його підтримали – це тільки 3% мешканців округу.

Leave a Comment