Новини

Бойовики атакують позиції ЗСУ за допомогою безпілотників: ОБСЄ мовчить

Терористи на Донбасі використовують безпілотники для атак проти українських військовослужбовців та створення пожеж перед позиціями ЗСУ.

Про це українські делегати заявили в ході засідання Форуму ОБСЄ зі співробітництва у сфері безпеки, передає Укрінформ.

Зокрема, 28 жовтня близько 15:00 перед бойовики за допомогою безпілотного літального апарату скинули 8 запальних зарядів перед позиціями українських військових в районі населеного пункту Чермалик в Донецькій області. Українські делегати звернули увагу на те, що з урахуванням напрямку вітру в зазначеному районі ця провокація була здійснена “з метою створення осередків пожеж перед позиціями ЗСУ”.

Наступного дня, 29 жовтня, окупанти використовували безпілотник для скидання гранати ВОГ-17 на позиції українських військових, в результаті чого один з бійців отримав множинні осколкові поранення і був госпіталізований.

Крім цього було зазначено, що зазначені дії з боку ворога супроводжувалися провокаційними обстрілами зі стрілецької зброї і гранатометів. Всього в період з 21 по 31 Жовтня проросійськими бойовиками було здійснено 35 обстрілів із застосуванням стрілецької зброї, гранатометів ГП-25, РПГ-7, АГС-17 і мінометів 82 мм, а також снайперської зброї.

Leave a Comment