Важливо Новини

У Раді не відкидають повторного локдауна по всій Україні — Радуцький сказав, коли це буде

Локдаун можливий, коли запрацює протокол сортування – це така ситуація, коли лікар повинен обирати, кого йому лікувати

Глава парламентського комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив про можливість введення повторного загальнонаціонального жорсткого карантину (локдауну) в Україні. Про це йшлося під час виступу Радуцького в ефірі програми “Право на владу”, повідомляє “РБК”.

“Локдаун – він можливий, коли запрацює протокол сортування. Протокол сортування – це локдаун системи охорони здоров’я і локдаун для країни. Коли лікар повинен обирати, кого йому лікувати – це катастрофа для країни”, – зазначив парламентар.

Однак, на його думку, незважаючи на те, що перший локдаун навесні запобіг піковому навантаженню на систему охорони здоров’я, другий є непосильним для економіки України.

Як відомо, ситуація, про яку казав Радуцький, склалася в Італії, відомої своїм найвищим рівнем смертності від коронавірусу навесні поточного року. У березні 2020 року в Італії померли 80 623 людини, що на 48,6% більше, ніж в середньому в цьому місяці в 2015-2019 роках. Тоді, через навантаження на систему здарвоохранения, лікарі повинні були обирати кого рятувати – перевага в лікуванні віддавалася тим, у кого більше шансів вижити.

Leave a Comment