Важливо Новини

В Україні заклади освіти починають працювати за новими правилами. Що змінилося?

Згідно з рішенням уряду, забороняється відвідувати заклади здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб

Школи, дитячі садочки та університети відтер працюватимуть у новому режимі.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти та науки України.

“Відтепер на всій території України заборонено відвідувати заклади освіти групам більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти, а також відвідувати окремі категорії закладів, 50% учнів і персоналу яких перебувають на самоізоляції. Відповідне рішення Кабінету міністрів, ухвалене 11 листопада 2020 року, оприлюднено на урядовому порталі”, – йдеться у повідомленні.

Відтак, згідно з рішенням уряду, забороняється відвідувати заклади здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

У разі якщо в освітньому закладі більш як 50% учнів та персоналу закладу освіти перебувають на самоізоляції через контакт з пацієнтом, в якого підтвердили Covid-19, у цьому разі взагалі забороняється відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, спортивної та спеціалізованої мистецької освіти.

Дані норми діють для закладів освіти на всій території України, оскільки останні зміни до правил карантину скасовують розподіл на окремі зони епідемічної небезпеки – “зелену”, жовту”, “помаранчеву” та “червону”.

Також у своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зазначив, що міністерство рекомендує проводити навчання в закладах вищої та фахової передвищої освіти за змішаною формою.

“З 16 листопада 2020 року навчання в закладах вищої та фахової передвищої освіти МОН рекомендує проводити за змішаною формою з внесенням відповідних змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять, враховуючи епідемічну ситуацію в кожному конкретному регіоні та закладі освіти”, – написав Шкарлет.

Варто зазначити, 4 листопада у МОН спростували інформацію в ЗМІ щодо встановлення у 2020/2021 н. р. зимових канікул в період з 28 грудня 2020 року до 10 січня 2021 року та з 15 до 21 лютого 2021 року. Тобто подвійних зимових канікул українські школярі не матимуть.

Нагадаємо, 11 листопада Кабінет міністрів розглянув упровадження так званого карантину вихідного дня. Протиепідемічні заходи буде посилено з опівночі суботи до опівночі понеділка. Також уряд скасував адаптивний карантин.

Leave a Comment