Новини

Пожежа у відділенні для пацієнтів з Сovid-19 в одній із румунських лікарень: є жертви

Більшість загиблих та поранених були пацієнтами

В результаті пожежі в румунській лікарні міста П’ятра-Нямц, де лікувалися пацієнти з Covid-19, загинули щонайменше 10 осіб і ще семеро людей отримали серйозні травми. Про це повідомляє Associated press.

За словами представника місцевої інспекції з надзвичайних ситуацій, пожежа поширилася по палаті інтенсивної терапії, призначеної для пацієнтів з Сovid-19, де багато пацієнтів перебували на штучній вентиляції легенів. Більшість загиблих і поранених були пацієнтами лікарні.

Місцева влада повідомила, що швидкому поширенню вогню, ймовірно, міг допомогти кисень, який пацієнти отримували через апарати ШВЛ. За словами міністра охорони здоров’я Румунії, швидше за все, причиною пожежі стало коротке замикання.

Відзначається, що один з лікарів спробував врятувати деяких хворих і отримав значні опіки. На військовому літаку його доставили в Бухарест, зараз він знаходиться в лікарні в критичному стані.

Відзначається, що 14 листопада в країні було зареєстровано близько 9,4 тис.нових випадків захворювання і 174 смерті. 1449 пацієнтів перебували у відділеннях інтенсивної терапії.

Leave a Comment