Важливо Волинь Новини

Лучани просять вирішити проблему з громадським транспортом

На платформі електронної демократії 9 листопада 2020 року з’явилася петиція про проблему з громадським транспортом.

Автор петиції: Грушка Наталія Анатоліївна

“У Луцьку склалася складна ситуація з громадським транспортом.
Діють обмеження щодо перевезення пасажирів, встановлені постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Відповідно до цієї постанови, пасажири можуть перебувати у громадському транспортному засобі лише на відведених місцях для сидіння.
Після запровадження електронного квитка та довготривалою зупинкою громадського транспорту з початку введення карантину, в Луцьку і так суттєво зменшилась кількість маршрутних таксі, окремі маршрути з приватних секторів та віддалених мікрорайонів міста відсутні по сьогоднішній день.” – пише авторка петиції Наталія.

Жінка стверджує, що це спричинило значні незручності для мешканців Луцької громади, адже щодня, попри карантин потрібно їздити на роботу, везти дітей в школу, чи по інших важливих потребах використовувати громадський транспорт. А перевізники беруть лиш сидячі місця, це спричиняє необхідність пасажирів у громадському траспорті, так як сидячих місць у наявних у Луцьку перевізників не вистачає для усіх жителів.

Як приклад Наталія навела ситуацію, що трапилася не так давно:

“Прикрий інцидент трапився у мікрорайоні Вишків з маршрутним таксі №26А., Враховуючи те, що з мікрорайону Вишків до центру міста їздить один автобус по маршруту 26а через 40 хвилин, і він везе тільки 20 людей, жителі не можуть вчасно добратися на роботу . Відтак у маршрутку зайшло більше пасажирів ніж сидячих місць, як наслідок поліція склала адміністративний протокол на водія та власника маршрутного таксі. Сума штрафу складає більше 50 тисяч грн.”

Наразі петицію підписали 131 особа з 300 потрібних, а до кінця збору підписів залишилося всього 8 днів.

Leave a Comment