Новини

Ляшко пояснив, які магазини можуть працювати під час карантину вихідного дня

Як стало відомо, магазини, у яких не менш як 60% площі відведено під торгівлю харчовими продуктами, мають право працювати під час карантину вихідного дня.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я у Facebook з посиланням на інформацію заступника міністра охорони здоров‘я, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, передає Молодий Буковинець.

”До нас надходять відомості, що контролюючі органи вимагають від супермаркетів та магазинів закрити відділи непродовольчих товарів або прибрати такі товари з полиць”, —зауважив Ляшко.

За словами заступника міністра охорони здоров`я, у положеннях постанови уряду про запровадження карантину вихідного дня чітко прописані норми, за якими роботу торговельних закладів дозволено.

”Наразі ж ми стикаємося з випадками буквального трактування написаного у положенні. Варто зазначити, що відповідним пунктом постанови про карантин вихідного дня дозволено роботу супермаркетів та магазинів із площею 60% і більше під харчові продукти, без обмеження торговельного асортименту закладу”, — пояснив Ляшко.

Leave a Comment