Важливо Новини

МОН: школярі з сіл без інтернету на карантині можуть вчитися “по телефону та телевізору”

“У місцевості, де не маєте доступу до мережі Інтернет, рекомендується для організації здобуття повної загальної середньої освіти використовувати доступні засоби комунікації (телефон), телебачення, проводити змішану форму навчання. 16 жовтня 2020 набрало чинності Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти. воно розширює можливості для дистанційного навчання учнів – як за дистанційною формою отримання освіти, так і при використанні технологій дистанційного навчання в інших формах здобуття освіти”, – йдеться в повідомленні.

У міністерстві нагадали, що дистанційка дозволяє дітям продовжити навчання під час карантину. При цьому школи можуть вводити змішане навчання, коли діти по черзі відвідують навчальний заклад, а решту часу вчаться дистанційно. У МОН вважають, що дистанційне навчання не вплине на якість освіти.

“Зараз понад 34000 педагогів вже пройшли онлайн-курс про дистанційне і змішане навчання. Загалом зареєструвалися на проходження курсу понад 78000 вчителів. Google Україна при активній підтримці МОН організовує безкоштовне навчання для педагогічних працівників установ загальної середньої освіти за курсом” Ефективні рішення Google for Education для хмарної взаємодії “з метою опановування педагогічними працівниками навичок організації дистанційного навчання з використанням сучасних цифрових інструментів”, – підсумували у відомстві.

Leave a Comment