Важливо Волинь Новини

Як навчатимуться студенти ВНУ у листопаді

Проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик розповів про те, як навчатимуться студенти в Університеті відповідно до Наказу ректора “Про особливості роботи університету в умовах карантину на період з 16 листопада по ЗО листопада 2020 року”.

Про це інформують на офіційному сайті Волинського національного університету імені Лесі Українки.

 

«Авдиторне навчання дозволене в групах, де кількість студентів не перевищує 20 осіб, із тих фахових дисциплін, де потрібні спеціалізовані лабораторії з обладнанням, аудиторії з музичними інструментами, стадіон, спорткомплекс. В інших випадках – дистанційне навчання. І студенти, і викладачі, у принципі, вже звикли до онлайн-навчання, адаптувалися до нових умов і викликів; цей режим, як на мене, не складає проблеми для тих молодих людей, які вмотивовані навчатися Звісно, заняття в аудиторіях мають багато переваг, викладач тісніше відчуває зв’язок зі студентами, стежить за їхніми реакціями тощо, але за теперішніх умов мусимо дбати про здоров’я всіх учасників освітнього процесу – і студентів, і викладачів. Звичайно, якість освіти залишається пріоритетом». – повідомив Юрій Громик Васильович.

Відповідний Наказ ректора Про особливості роботи університету в умовах карантину на період з 16 листопада по 30 листопада 2020 року опублікований на сайті вишу. У документі, зокрема, йдеться про те, що студенти в цей період вчитимуться за змішаною формою навчання.

В очній формі проводитимуться заняття, які передбачають використання предметних або спеціалізованих аудиторій та приміщень, оснащених спеціалізованим обладнанням.

Відвідувати очні заняття можна групами не більше 20 осіб.

Стороннім особам доступ до навчальних корпусів і надалі заборонений. Також заборонено стороннім особам відвідувати гуртожитки.

Цим же документом заборонені масові заходи за участю понад 20 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення функціонування університету (засідання ректорату, вченої ради університету, конкурсних комісій).

Leave a Comment