Волинь Новини

“Старі труби замінять на старі” – лучани шостий день живуть без опалення

У Луцьку мешканці восьми будинків в мікрорайоні «Гнідава» шостий день живуть без тепла в квартирах. У помешканнях, де є малі діти та лежачі хворі –  холодно і немає гарячої води. Коли відновлять послугу теплопостачання – невідомо.

Про це пише у фейсбуці лучанка Світлана Мех.

За її словами люди сидять без тепла з п’ятниці – 6 листопада. На трубоповоді стався прорив.

Від комунальників лучанка дізналася, що мінятимуть старі труби не на нові.

На ДКП «Луцьктепло» пояснили: відключення планові – замінюють аварійні трубопроводи. На сторінці підприємства у фейсбуці ще минулого тижня попередили, що у зв’язку із виявленням витоку від котельні на вулиці Даньшина без послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання залишилися 8 будинків, зокрема: вул. Даньшина, 1, 16, вул. Потебні, 52-а, 52-в, 58, 58-а, вул. Гнідавська, 40, вул. Черняховського, 1. Виконання робіт із заміни аварійних трубопроводів обіцяли розпочати в понеділок, 9 листопада.

Копати, як розповіла пані Світлана, почали на день пізніше – 10 числа. Від комунальників лучанка дізналася, що мінятимуть старі труби не на нові.

«Власне розкопали і повиймали старі труби. Але парадокс: вкладатимуть, як розповіли працівники комунального підприємства, використані труби, а не нові! Цікаво чому?», – пише Світлана Мех. Це питання, мабуть, до Луцької міської ради.

Як з’ясувалося, місце прориву мережі на Даньшина, було не одне. Їх декілька. Один з них, підозрювали комунальники, на території приватного сектору.

«Майже годину окремі його жителі, автомобілем загородивши дорогу, не дозволяли працівникам «Луцьктепло» з’ясувати, чи є всем ж прорив мережі і витік води. Мотивували тим, що виїжджати після розкопів їм буде незручно…Вимагали офіційні папери! А те, що мерзнуть люди у восьми будинках, то так… Дорослий може ходити хоч в пальті, може накритися ковдрою … Але як бути з малими дітьми? Хворими лежачими людьми. Про помитися вже мовчу! Скільки тої зими!?», – розповіла лучанка.

Відомо, що сьогодні, 12 листопада, попри перешкоди мешканців, у приватному секторі таки розкопали труби. Однак пориву там не виявили. Розкопи тривають досі. Мешканці квартир восьми будинків далі сидять без тепла.

До слова, з початку опалювального сезону в Луцьку сталося 16 поривів тепломереж. Так, 3 листопада, в обласному центрі мерзли мешканці семи будинків. Без опалення через пориви залишалися будівлі на вулицях Лесі Українки, 23, Сенаторки Левчанівської, 1, 5, Конякіна, 21, Писаревського 9-11, Гулака-Артемовського, 3. Фахівці Луцьктепла ремонтують мережі, але, за їхніми словами, дається це не легко. Велику кількість проривів речник Луцьктепла пояснює критичним станом мереж, 80 відсотків яких, мовляв, зношені. На запитання «Чому мережі не перевірили до початку опалювального сезону?», відповів, що не все вдається зробити вчасно.

 

Leave a Comment