Новини

Доля Лукашенка вирішується в Москві – дипломат про протести в Білорусі

Президент Білорусі остаточно втратив легітимність, вважає Олександр Моцик

Президент Білорусі Олександр Лукашенко став нелегітимним “президентом нон грата” у своїй державі, рішення замість нього приймає Москва.

Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” розповів український дипломат, експосол України у США Олександр Моцик, коментуючи протести у Білорусі.

“Білоруси наситилися повністю правлінням Лукашенка. Лукашенко став президентом нон грата у своїй державі. З моменту завершення останніх виборів він є персоною з точки зору президенства нелегітимною. З цього, очевидно, слід виходити. Все, що робить сьогодні Лукашенко як глава держави, є нелегітимним… Його ситуація вирішена. Народ Білорусі не хоче Лукашенка. Ми бачимо, що він намагається йти на якісь поступки, очевидно, що не реальні, а якісь фіктивні, щоб збити хвилю протестів”, – заявив Моцик.

За словами дипломата, зараз доля Лукашенка вирішується в Москві:

“Москва, очевидно, не може зрозуміти, яким шляхом йти – чи замінювати його на когось іншого, чи вичікувати далі. Москва дуже чітко заявила, що Білорусь є частиною союзної держави, що Москва діятиме в будь-який момент, якщо буде вважати це за необхідне… Сьогодні йдеться вже не про прийняття рішень Лукашенком, а про прийняття рішень у Москві”.

Leave a Comment