Новини

Міноборони обіцяє військовим неіснуюче житло: міняють квартири на парковку

Команда журналістів, юристів та активістів Bihus.Info на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook продовжують ділитися корисними результатами викриття корупційних схем і нечесних чиновників.

Таким чином повідомляється, що Міністерство оборони передає території колишніх військових містечок під забудови, проте згодом, по закінченню будівництва, військові не отримують частину обіцяного житла.

Вже 46,5 тисяч військовослужбовців стали заручниками порожніх обіцянок, вони чекають своєї черги на квартиру. Як виявилося, чиновники часто віддають будівництво “своїй” фірмі, яка отримує “відкат” і наймає субпідрядників.


У договорі між забудовником і Міністерством оборони, може прописуватися не кількість квартир, а відсоток житлової площі, обіцяної військовим”, — йдеться в повідомленні в соціальній мережі Facebook. Тому виходить, що забудовник будує 1-2 будинки, після чого здає лише з них відсоток і угода таким чином нібито виконана, проте будівництво на цій землі триває.

Вони вдаються до хитрощів, щоб зменшити кількість обіцяних квартир. Забудовники обішают військовим паркувальні місця і нежитлові приміщення. Однак законодавство не передбачає надання подібних приміщень військовослужбовцям.

Leave a Comment