Новини

“Б’є не тільки по легенях, а більше по голові”: лікар розповів про стан пацієнтів із коронавірусом

У Дніпрі у клінічній лікарні імені Мечникова склалася вкрай складна ситуація з коронавірусом. Пацієнтів дуже багато і чимало з них “тяжких”, а медичних рук на всіх не вистачає.

Про це розповів головний лікар лікарні Сергій Риженко, – ТСН.

Він зауважив, що лікарі та медсестри уже ледве витримують коронавірусні атаки, працювати немає кому, і до того ж іноземні компанії почали вербувати українських медиків.

Що ж до пацієнтів, які потрапляють до лікарні, за словами Сергія Риженка, більшість із них впевнена, що підхопили коронавірус у транспорті.

“Зі слів пацієнтів, як ми бачимо, найчастіше хворіють ті, хто не дотримується заходів санітарної захисту в громадському транспорті. 80% від усіх захворілих пов’язують хворобу з транспортом. Втрата сил, проблеми з пам’яттю, в голові наче туман — коронавірус б’є не тільки по легенях, а більше по голові. Збільшується розвиток нейрозахворювань”, — розповідає Риженко.

Він говорить, що COVID-19 часто викликає раптовий інсульт, посилює згортання крові, а вірусна інфекція провокує утворення тромбів, вони закорковують судини, що живлять головний мозок, кров не надходить, клітини миттєво відмирають.

За словами Сергія Риженка, у  Мечникова зараз не тільки хворі на коронавірус, а й ті, що вже на нього перехворів, проте мають супутні захворювання.

“У реанімації Мечникова 13 важких пацієнтів зі складними пневмоніями і десятки з наслідками від перенесеного коронавірусу, які ускладнилися серцево-судинними та церебральними симптомами (інфаркти, інсульти). Боремося за їхні життя. Серед них і лікарі Мечникова, які надають допомогу найважчим”, — повідомив Сергій Риженко.

Leave a Comment