Волинь Новини

У селі під Луцьком завдяки школярці з’явилась велопарковка

Коли громаду можна назвати успішною та дієвою? Мабуть тоді, коли кожен її мешканець має мрію, докладає максимум зусиль, аби її втілити і має можливості для розвитку. На щастя, для наших жителів поняття «зміни», «ініціативи», «відповідальність» не порожні слова, а щоденна кропітка праця. Чудовим прикладом справжніх змінотворців є випускники програми «Ініціативна молодь», які не перестають тішити реалізацією нових проектів. 

Про це йдеться на сайті Боратинської ОТГ.

Нещодавно одна із таких ініціатив втілилася у життя. На подвір’ї Мстишинської школи з’явилася нова велопарковка. Ідея облаштувати стоянку для двоколісних належить дев’ятикласниці Діані Патуті. Минулоріч із проектом покращення велосипедної інфраструктури школярка отримала перемогу у конкурсі «Ініціативна молодь» та виграла 800 грн на реалізацію ідеї.

Потреба у веломайданчику виникла через те, що протяжність села кілька кілометрів. Багато школярів та вчителів добираються до навчального закладу велосипедами, в тому числі із навколишніх сіл. Учні розповідають, що транспорт доводилося залишати біля паркану, біля стіни школи, що не завжди зручно і безпечно. Тож, школярі і педагоги неабияк зраділи, що завдяки спільним зусиллям вдалося реалізувати ідею. Відтепер у Мстишинській школі, де завжди підтримують усілякі еко-ініціативи, розвиватимуть ще один напрям – популяризацію велосипедного руху як безпечного та екологічного транспорту.

Ініціатива велопарковка 3

Ініціатива велопарковка 1

Ініціатива велопарковка 2

Leave a Comment