Новини

Професор університету відмовився проводити лекції українською мовою

У Дніпровському політехнічному університеті стався мовний скандал. Викладач філософії читав лекцію російською, тоді як одна зі студенток просила перейти на державну.

Адже цього вимагає закон, але Валерій Громов відмовився, сказавши: “дві мови – одна нація, а одна мова – це руїни, а не Україна”. Це сталося кілька тижнів тому після того, як 18-річна студентка Софія Лісковська попросила доктора філософських наук, а також професора кафедри філософії та педагогіки Громова проводити лекції українською. Про це повiдомляє “ТСН”.

У той момент в аудиторії перебувало близько 40 студентів, проте ніхто не відреагував на її зауваження.

“Почав пропагувати російський світ, він сказав , що дві мови – це одна нація і що одна – це руїна, а не Україна. Мене обурило і те, що він і російською мовою викладає, адже це державний університет. Та навіть і недержавний. У нас є закон про те, що викладати треба українською мовою”, — розповіла Софія Лiсковська.

В університеті відразу створили комісію після скарги студентки, яка повинна була дати оцінку поведінці професора, тому вже через два тижні викладач, який працював там 26 років, написав заяву на звільнення. Перший проректор Дніпровської політехніки Олександр Азюковський заявив, що трудові відносини з викладачем були припинені відповідно до наказу.

Leave a Comment