Волинь Новини

Хто увійде до керівництва новообраної Волиньради?

Поки офіційного рішення Волинської обласної ТВК про остаточні результати виборів до Волинської обласної ради немає, політсили ведуть активні переговори щодо майбутнього керівництва Волиньради.

Як стало відомо виданню ЛУЧЕСЬК,  найбільш ймовірно, що очолить Волиньраду представник або представниця від партії “За майбутнє”, оскільки, за попередніми підрахунками, політична сила набрала найбільшу кількість голосів виборців в регіоні. Але не секрет, що серед представників партії “За майбутнє” є багато кандидатів на це місце.

А ось питання хто стане першим та другим заступником голови Волиньради є найбільш цікавими. Оскільки саме політсили від яких будуть ці представники, можуть увійти в майбутню коаліцію у Волиньраді.

За підтримку у другому турі виборів мера Луцька, кандидата від партії “За майбутнє”, місце заступника голови Волиньради може отримати представник партії ВО “Батьківщина”, існують навіть пропозиції, якщо все-таки пройде до Волиньради Григорій Пустовіт (він зараз на межі проходу), то політсила може отримати й крісло голови Волиньради.

Також, місце заступника голови Волиньради може отримати представник від партії ВО “Свобода”. По перше, як представник опозиційної сили, але чи буде ВО “Свобода” опозиційною в нинішньому скликанні облради невідомо.

Нагадаємо, ВО “Свобода” вирішила публічно не підтримувати в другому турі жодного з кандидатів на пост мера Луцька.

Щодо представників інших політсил, які за попередніми підрахунками проходять до Волиньради, поки що переговори не велись.

Нагадаємо, що окрім партій “За майбутнє”, ВО “Батьківщина” та ВО “Свобода” до Волиньради проходять партії: “Європейська Солідарність”, “Слуга народу”,  “Аграрна партія” та “Сила і Честь”.

Leave a Comment