Важливо Новини

Шмигаль розповів про плани щодо посилення карантину

Кабінет міністрів не планує запроваджувати в Україні повного локдану, оскільки країна не може його собі дозволити. Водночас продовжує розглядатися варіант введення “карантину вихідного дня”.

“Щодо посилення карантину так званого “вихідного дня”. Цю тему обговорюють на рівні різних робочих груп, експертів, суспільства. Ми не маємо права і не можемо собі дозволити повного локдауну”, — сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній раді.

Шмигаль додав, що якщо ми уряд підійе до рішення запроваджувати “карантин вихідного дня”, міністерство охорони здоров’я окремо і детально поінформує та проконсультується щодо такої ініціативи з народними депутатами і науковими установами.

5 листопада міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні можуть ввести “карантин вихідного дня” з 14 листопада у зв’язку зі зростанням кількості хворих на COVID-19. Якщо його запровадять, буде обмежено роботу торговельно-розважальних центрів, фудкорти в ТРЦ, а ресторанам та кафе дозволять працювати тільки на виніс.

Leave a Comment