Новини

Розповіли, як хитрують у Польщі, щоб вижити під час карантину

З 24 жовтня вся Польща знаходиться в “червоній” зоні. Набрали чинності нові обмеження та заборони, які торкнулися більшості сфер життя пересічної людини. Власники готельного та ресторанного бізнесу вигадують різні способи, щоб якось утриматися на плаву.
Обід за ціною складників

Щоб залучити клієнтів та зберегти робочі місця, власники ресторану Lawendowy Dworek у Любліні вирішили готувати безкоштовно. Гості заплатять лише за інгредієнти страв.

“Приходьте до нас, вибирайте страву з меню і заплатіть лише за інгредієнти. Вартість нашої роботи – це наш подарунок для вас. Вистачить навіть 3 злотих”, – написано на фейсбук-сторінці ресторану.

Працівники закладу незадоволені тим, що за одну ніч вони були позбавлені роботи, хоч на ринку тримаються вже 30 років. Кулінарію вважають своїм захопленням і не хочуть сидіти вдома, а хочуть реалізувати свої мрії і запрошують бажаючих відвідати заклад.

Поки що відвідувачам вдається підтримувати цю незвичайну акцію.t

Тимчасове працевлаштування клієнтів

Кав’ярня La Cafe з Хелму знайшла свій спосіб оминути урядове розпорядження про закриття гастрономічних пунктів. У зв’язку з епідемією коронавірусу продавати їжу й напої поки що можна тільки на винос. Натомість працівники закладу можуть їсти й пити на місці. Власники цієї кав’ярні вирішили використати таку можливість.

Для того щоб у закладі можна було навіть зараз з’їсти обід чи випити каву й іншим бажаючим, їм пропонуватимуть підписати умову о дєло (umowa o dzieło) з Necton Food Group (це офіційна назва La Cafe). Предметом такого договору буде оцінювання страв та напоїв з меню. Фактично йдеться про платну дегустацію.

Кав’ярня  оголосила, що термін дії підписаного договору закінчиться автоматично після надання клієнтом рецензії на страви.

“Всі зібрані голоси будуть враховані при створенні нового меню та нової стратегії розвитку”, – наголошують представники закладу.

Поки що власники La Cafe утримались від реалізації своїх намірів і вирішили переглянути свою ідею, яка “ще потребує доопрацювання”. Вони побоюються жорсткої реакції державних установ та можливих фінансових санкцій. Але винахідливі підприємці запевняють, що “вони ні від чого не відмовляються”.

Кімната в готелі за 1 злотий

Таку спокусливу пропозицію підготував готель у Кракові Pergamin Old Town. Щоправда, скористатися нею зможуть тільки безхатченки. Для цього вони мають зголоситися до 15 листопада 2020 року.

За символічні гроші – всього 1 зл на місяць – безхатченки отримають дах над головою з початку грудня 2020 року й аж до кінця березня 2021 року. Така благодійна акція має два підгрунтя: допомогти тим, хто потребує десь пережити зиму, й труднощі з веденням бізнесу в коронавірусний час.

“Маємо допомагати один одному у скрутні часи! Маючи місце, хочемо допомогти тим, хто насправді цього потребує”, – наголошує власник готелю Пшемек Гренєвіч.

Готель з новими послугами

Щоб врятувати свій бізнес від банкрутства та зберегти робочі місця, власник готелю WenderEDU у Вроцлаві, запровадив послугу Covid Consierge. Суть пропозиції в тому, що працівники готелю пропонують клієнтам вигуляти їхнього пса, якщо той залишився один у квартирі. А якщо власники тварини знаходяться на карантині в іншому місті, то працівники готелю можуть привезти їм домашнього улюбленця.

Крім того, власник готелю, Шимон Волендер, пропонує охочим послуги з чищення швів між кахлями на кухні, або доставки різноманітних товарів з магазинів. Неважливо чи буде це свіжий хліб та молоко, чи, наприклад, кубинська сигара та віскі. Година його праці коштує 70 злотих, а кілометр дороги – 83 грош.

Leave a Comment