Волинь Новини

Що відомо про волинян, які померли від коронавірусу за останню добу

Семеро померлих та 345 хворих – саме таку ситуацію із захворювання на COVID-19 медики зафіксували на Волині за останню добу.

Про це стало відомо сьогодні, 5 листопада, під час брифінгу щодо ситуації з протидії поширення коронавірусної інфекції.

Як повідомила головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко, загалом, станом на сьогодні на території області виявлено 15 тисяч випадків захворювання на COVID-19. Так, згідно з останніми статистичними даними, близько 6 тисяч волинян і досі продовжують хворіти. З початку епідемії 293 випадки захворювання серед мешканців області завершилися летально, у тому числі від коронавірусної інфекції померло 11 медиків.

«На жаль, за останню добу, від COVID-19 померло семеро волинян з Володимир-Волинського, Ковельського, Ківерцівського, Ратнівського, Іваничівського, Любешівського та Луцького районів. Віковий діапазон померлих – від 48 до 93 років. В них усіх мав місце важкий перебіг коронавірусної інфекції, ускладнений гострим респіраторним дистрес-синдромом, пневмоніями та супутніми хронічними захворюваннями», – зазначила медик.

З її слів, показник летальності у області – на критично високому рівні й перевищує загальнодержавний показник.

«При аналізі летальних випадків ми маємо наступні дані: 76% від загальної кількості померлих волинян – у віці понад 60 років і старше. Саме серед людей цієї вікової групи хвороба має найбільш тяжкий перебіг та ускладнення», – наголосила Наталя Янко.

Водночас, вона зазначила, що у вересні 2020 року на території області було зафіксовано 48 летальних випадків, у жовтні – 102, а в листопаді від COVID-19 померла 21 особа.

Зі слів медика, причина смертей – розвиток вірусних пневмоній і наявність супутніх захворювань.

Leave a Comment