Волинь Новини

На Волині відзначили річницю страшної трагедії Клубочина

4 листопада 1942 рік – сумна дата для села Клубочин, що на Ківерцівщині. У воєнні роки тут розстріляли 137 селян.

Про це пише Район.Ківерці.

На світанку 4 листопада 1942 році сотні гітлерівців та поліцаїв оточили село Клубочин. Дітей, жінок, літніх людей зігнали в центр села і зачинили в клуні, чоловіків заставили копати велику яму.

Потім, невеликими групами, по кілька чоловік, виводили на розстріл. Всього карателі розстріляли 137 мирних жителів, 38 з яких діти, 48 – жінки.

Село було зруйноване і спалене вщент. Дивом вдалося врятуватися від смерті лише чотирьом людям.

2 коментарі

  • Цікаво ви написали “38 з яких діти, 48 – жінки”… а що там ще було 52 мужчини 18-100років то це як? Чого не поперли гуртом на стволи???? Де козацька відчайдушна жага до боротьби???
    Скоро он авакян той шо чорт пришле своїх чорних клопів чи гнид, чи як ви їх там називаєте… відбиратимуть, щемитимуть махаючи пукавками і ніхто не сподобиться аби відібрати пукавки і вступити в нового себе – злого, карательного… людей розстрілювали, а люди думали шо то норма, шо так мусить бути…
    Не будьмо такі (хоч я бачу волинян, вони такі, нажаль) будьмо хоч трохи із більшою самоповагою, не біймося тих мавп у мундирах з казеною зброєю… хай ті курви натомість бояться людей! Бо поки-що в нас в ментурі панує отой дикий сралінських дух, що проста людина – ніхто і ніщо, а мєнт і чинуша – божок вирішальний… це гидота.

  • Совєти склепали ці скрижалі нашвидкоруч, замість імен просто ініціали… зневажили цим і загиблих і вцілілих…
    І нікому там із постсовєтської чинушні не стукнуло, що ініціали хіба злочинцям писати, а поважним людям треба імена ПОВНІСТЮ. союз ше не вмер, живе в чиновниках огого.

Leave a Comment