Волинь Новини

Епідемічна ситуація на Волині вкрай невтішна, – Юрій Погуляйко

Через високий рівень захворюваності до «червоної» зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19 потрапили м.Ковель та Турійський та Іваничівський райони.
Так, з 2 листопада 2020-го року суворі карантинні обмеження «червоного» рівня діятимуть у містах Володимир-Волинський, Ковель та Нововолинськ, а також Іваничівському, Ківерцівському та Турійському районах. Послабити протиепідемічні заходи можна буде не раніше як за 14 днів від дня затвердження карантинної зони та у зв’язку із покращенням епідемічної ситуації на цих територіях.
Однак, найбільше навантаження припадає на заклади охорони здоров’я, у яких на сьогодні завантаженість ліжок становить 60,9 %.
Зокрема, станом на 30.10.2020 в області госпіталізовано 815 осіб на виділених 1338 ліжок для COVIDУ -19. Доступом до кисню забезпечено 394 ліжка, з яких зайнято вже 238 ліжок, або 60,4%.
На амбулаторному лікуванні знаходиться 3801 пацієнт з COVID-19 та 2220 пацієнтів з підозрою.
На жаль, у відділенні інтенсивної терапії знаходиться 54 пацієнти. Усього ліжок інтенсивної терапії 109, а завантаженість складає 49,5%. На апаратах ШВЛ знаходиться 15 пацієнтів, що становить 27,7% від пацієнтів, які знаходяться у відділенні інтенсивної терапії.
Як бачимо, ситуація вкрай невтішна і продовжує загострюватися. Щоденно ріст захворюваності зростає. Сьогодні на Волині знову антирекорд, на жаль.
Дуже прошу кожного волинянина – дотримуйтеся протиепідемічних заходів. На Волині вже не лишилося «жовтих» та «зелених» зон епіднебезпеки. Уся територія «помаранчево-червона». Більше того, показники захворюваності за останні 14 днів показують, що до «червоного» рівня імовірно потраплять ще кілька районів.
Зупинити стрімке поширення допоможуть лише протиепідемічні заходи ,яких необхідно неухильно дотримуватися, аби уберегти не лише себе, а й оточуючих.

Leave a Comment