Новини

Чи чекати справжню зиму: українцям розповіли, чого очікувати від погоди найближчим часом

Синоптики розповіли про те, яку зиму варто очікувати на території України цього року. За їхніми прогнозами, зимовий період принесе багато несподіванок і сюрпризів, але він може бути таким же, як і в минулому році.

Про це повідомляють на каналі “Акценти” в YouTube.

Метеорологи кажуть, що за останні роки клімат стає все тепліше і тепліше. Українці минулого року практично не бачили снігу, а восени зараз дуже тепло. Також ця зима обіцяє нас здивувати якимись сюрпризами, але найімовірніше, вона буде такою безсніжною і теплою, як і в минулому році.

За прогнозами світових метеорологів, цього разу очікується теплий сезон. Середня температура підніметься на два градуси тепла.

Морози в Україні будуть, і про це свідчить холодна течія в тропіках Тихого океану. Також в цей час, як холодна течія буде розвиватися, температура в Україні буде опускатися. У свою чергу, це впливає на загальну циркуляцію атмосфери.

У зв’язку з цим, температура може також і вирости, тому буде занадто тепло, як для зими.

Синоптики розповідають, що перераховані фактори не скасовують того, що повітря може бути досить холодним і заморозки будуть неминучі. Що ж щодо снігу, він може бути рідкісним гостем для українців.

Також ні для кого не секрет, що Україна страждає від нестачі опадів. Тільки Західна Україна може компенсувати недоліки води тимчасовими опадами. У той час, як стверджують фахівці, на Сході ситуація набагато гірша.

Обов’язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Досвідчені синоптики кажуть, що навіть якщо цієї зими випаде достатня кількість опадів, то це майже нічим не компенсує дефіцит води, який Україна має на сьогоднішній день.

Leave a Comment