Новини

Наслідки Covid-19 для вагітних жінок і немовлят: Супрун пояснила, наскільки небезпечне зараження

Колишня в.о міністра охорони здоров’я Уляна Супрун пояснила, чи може мати Covid-19 серйозні наслідки для вагітних жінок та їхніх немовлят.

У своєму дописі на особистій фейсбук-сторінці Уляна Супрун наводить дані, отримані дослідниками з Бірмінгемського університету та Американської академії педіатрів та Американського коледжу акушерів та гінекологів, – інформує Знай. юа.

Уляна Супрун, фото: instagram.com/ulanasuprun
Уляна Супрун, фото: instagram.com/ulanasuprun
На що вказують наявні зараз дані, та яких рекомендацій варто дотримуватися майбутнім мамам
Вагітні жінки з коронавірусом рідше мають симптоми хвороби у порівнянні з невагітними жінками, але частіше потребують лікування у відділенні інтенсивної терапії та підключення до ШВЛ, якщо мають тяжкий перебіг хвороби.
Найпоширенішими симптомами, про які повідомляли вагітні жінки та ті, які нещодавно народили, були підвищена температура та кашель. Але у порівнянні з невагітними жінками репродуктивного віку, температура зустрічалася навіть рідше, як і такий симптом як біль у м’язах.
Вагітні жінки з Covid-19, які мають вже наявні захворювання, такі як цукровий діабет чи гіпертензію (високий тиск), або старшого віку чи мають надмірну вагу частіше мають вищі ризики тяжкого перебігу хвороби чи появи ускладнення через Covid-19.
Вагітні жінки з Covid-19 частіше народжували дітей передчасно. Дані дослідження показують, що 1 з 4 немовлят, народжених жінками з Covid-19, потребували неонатальної допомоги. Але бракує даних про причини передчасних пологів та показань, за якими новонароджені малюки потребували меддопомоги.

 

“Щодня дані доповнюються, але з наявних даних, видно, що всі матері з COVID-19 живі, їхні діти також, а серйозних патологій немає. Це на даному етапі відрізняє вірус SARS-CoV-2 від грипу, що точно становить загрозу для плоду. Наприклад, під час пандемії грипу H1N1 вагітні жінки склали 5% від усіх смертей, хвороба у 7 разів збільшувала ризики потрапити у відділення інтенсивної терапії.”, – написала Супрун.Уляна Супрун

Leave a Comment