Волинь Новини

Волинянин об’їздив пів Європи за рекорд із поїдання сала

Волинянин Михайло Киденько тричі ставав рекордсменом із поїдання сала. Чоловік живе у селі Велицьк Ковельського району. За його словами, саме завдяки своїм рекордам об’їздив майже пів Європи. За кожен рекорд йому вручали путівки для подорожей.

Як розповідає чоловік, любов до сала з’явилася ще в дитинстві. У родині було заведено, щоб при кожному прийомі їжі на столі було сало. Щодня він з’їдає по кілька шматочків цього продукту. Про це повідомляє lutsk.eu з посиланням на Вісник.

Додає, що має особливий рецепт готування сала. Спочатку його треба посолити і скласти у дубову бочку. Після того виймає, очищає і поміщає в морозилку.

Чоловік розповів, що вперше на конкурс потрапив, коли почув рекламу конкурсу по радіо. Сало тоді було несолене, його порізали шматочками. Його учасники мали з’їсти аж кілограм. Дозволяли заїдати хлібом і запивати водою. Михайло Киденько подужав це завдання за шістнадцять хвилин і сорок дві секунди. Попереднім рекордом було двадцять дві хвилини і десять секунд.

Наступного року чоловік знову брав участь у конкурсі. Йому вдалося перевершити свій попередній результат – він з’їв сало за десять хвилин і п’ятдесят дві секунди. Втретє брав участь і знову встановив рекорд – вісім хвилин і п’ятдесят дві секунди.

Третього разу його спеціально запрошувало журі, бо сам їхати не планував.

Усі три рекорди зафіксували в Книзі рекордів України. Його досі ніхто не перевершив.

Поки чоловік не перемагав у конкурсі, жодного разу не був за кордоном, окрім Польщі. Як зазначив сам Михайло, це не рахується.

Після встановлених рекордів зміг відпочити у Єгипті, Австрії, Угорщині, Словаччині. Після третього рекорду мав відправитися в Париж, однак проміняв цю путівку на подорож скандинавськими країнами.

Чоловік розповідає, особливо його вразили саме ці країни: там порядок та чистота. А яка красива природа! Також важливо і те, як за кордоном бережуть свої традиції.

За словами Михайла, більше участі в конкурсі з поїдання сала не брав, однак закохався у подорожування: сам відвідав Туреччину та Ізраїль.

Leave a Comment