Волинь Новини

У “червоному” місті на Волині посилюють карантин

3 листопада у місті Ковель запроваджуються посилені карантинні обмеження, школи переходять на дистанційне навчання, ДНЗ призупинять роботу, – повідомляє у міській раді.

Рішення про посилення обмежень ухвалила міська комісія з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Нагадаємо, згідно з оновленим поділом на карантинні зони в Україні, від 2 листопада міст Ковель потрапив до “червоної” епідеміологічної зони.

Відтак у місті діятимуть такі обмеження:

  • загальноосвітні школи переходять на дистанційну форму навчання;
  • призупиняється навчально-виховний процес у закладах позашкільної, дошкільної освіти та спорту, крім навчально-реабілітаційних центрів.
  • не працюватимуть заклади громадського харчування (бари, ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, перукарні;
  • заборонено приймання відвідувачів закладам галузі культури;
  • перевезення громадським транспортом здійснюватиметься лише за умов заповнення пасажирами тільки сидячих місць.

Натомість у сфері торговельного і побутового обслуговування населення дозволено продаж продуктів і пального, засобів гігієни, ліків. У місті можуть продовжити діяльність банківські установи, ветеринарні клініки, СТО, поштові відділення та заклади з ремонту техніки та речей особистого вжитку.

Станом на ранок 2 листопада в місті Ковелі зареєстровано 1914 ймовірних випадків захворювання на COVID-19, з них 1080 лабораторно підтверджених. Одужало 716 осіб. Продовжують хворіти – 344 ковельчанина. 20 людей померли.

У місті нині зафіксовані кілька спалахів коронавірусної інфекції, зокрема на двох підприємствах і у кількох навчальних закладах міста.

Leave a Comment