Важливо Волинь Новини

МОЗ погодило тимчасове перепрофілювання пологового будинку під госпіталь хворих на COVID-19 у Луцьку

МОЗ погодило перепрофілювання пологового будинку Луцька під тимчасовий госпіталь хворих на COVID-19. Про це інформує Волинська обласна державна адміністрація на сторінці у фейсбуці.

“Відповідно до розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби міністра охорони здоров’я України Максима Степанова від 31 жовтня №128, Луцька міська клінічна лікарня (акушерський корпус Луцького пологового будинку) внесена до переліку медзакладів, що надають допомогу хворим на COVID-19.

Таким чином, МОЗ погодило перепрофілювання закладу під тимчасовий госпіталь хворих на COVID-19.
Переобладнання окремого корпусу Луцького клінічного пологового будинку у тимчасовий інфекційний госпіталь – наразі найшвидше та найбільш ефективно, адже в частині палат наявне розведення кисневих точок, що вкрай важливо для хворих на COVID-19 та є можливість ще збільшити кількість ліжок,які будуть підключені до постачання кисню хворим. В корпусі буде окремий вхід та окрема вентиляція, що унеможливить контакт з хворими на COVID-19 та перенесення інфекції.
Позаяк, ситуація в Україні із рівнем захворюваності на коронавірусну хворобу щодня погіршується, місцевій владі у всіх регіонах необхідно докласти максимум зусиль задля збільшення додаткових ліжко-місць з підключенням до кисневих точок.” – пишуть у дописі.
Натомість у коментарях лучанка виявила обурення:
“Насправді, це дуже страшно… породіллі та хворі на хворобу від якої ліки ще не винайшли….і все в одній будівлі!”

Leave a Comment