Новини

Пенсія в Україні: половина українців не встигає заробити трудовий стаж

Пенсію в Україні з 60 років вже з 2027 року зможуть отримувати тільки ті українці, які матимуть 35 років трудового стажу. На сьогоднішній день, з таким стажем всього половина пенсіонерів. Як зазначає Obozrevatel, ситуація в найближчі сім років зміниться незначно.

За оцінками Мінсоцполітики, через сім років близько 45% українців змушені будуть працювати до 63 або 65 років. Статистика Міжнародної організації праці показує, що зараз близько 50% пенсіонерів не виконують вимогу про стаж, який повноцінно вступить в силу в 2027 році. Також існує величезна проблема з тіньовою зайнятістю (неофіційною роботою). Приблизно чотири мільйони українців працюють без офіційного оформлення, відповідно внески до Пенсійного фонду не платять. Також кілька мільйонів українців частина зарплати отримують в конверті. Все це призводить до того, що на діючих пенсіонерів грошей просто не вистачає.

Нагадаємо, вже в 2020 році українців чекає нова пенсійна реформа. Тих, хто вже вийшов на заслужений відпочинок, зобов’яжуть вносити вклад на особистий рахунок. Ці гроші або візьмуть з уже існуючих податків і внесків, або змусять платити додатково.

Leave a Comment