Новини

«У нас не буде грошей» : Зеленський не хоче, аби НАЗК перетворився на «орган приховування інформації»

Як відомо, завершилося термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони України під головуванням Президента Володимира Зеленського, де розглядали питання невідкладних заходів, яких має вжити держава після рішення Конституційного Суду щодо неконституційності окремих положень закону про запобігання корупції та статті 366-1 Кримінального кодексу України, – повідомляє president.gov.ua.

Ідеться про рішення КС, за яким Національне агентство з питань запобігання корупції мало закрити реєстр електронних декларацій.

“У нас не буде грошей, у нас не буде підтримки, будуть скасовані і напрацьовані проєкти, і підтримка Світового банку. У нас буде велика діра в бюджеті. А головне – ми не розуміємо, який сюрприз Конституційний Суд зробить завтра чи післязавтра”, – сказав Володимир Зеленський.

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова, низка останніх подій, пов’язаних з рішенням КСУ, дає вагомі підстави вважати, що існує цілісний план, спрямований проти основ української державності.

Крім цього рішення, Конституційний Суд у лютому 2019 року скасував закон про незаконне збагачення. Внаслідок цього правоохоронці закрили гучні кримінальні провадження, результативності щодо яких від влади вимагає суспільство.

“Все, що будувалося за роки незалежності України, було демонтовано рішенням КСУ. Це відбулося всупереч позиції громадян України, 91% з яких вважають корупцію серйозною проблемою для українців”, – сказав голова НАЗК Олександр Новіков.

За його словами, після рішення Конституційного Суду, НАЗК фактично перетворюється на «орган приховування інформації про публічних осіб».

Було ухвалено рішення про вжиття Кабінетом Міністрів невідкладних заходів щодо тимчасового порядку ведення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також проведення спеціальної перевірки.

До слова, Володимир Зеленський запропонував терміново розробити та внести на розгляд Верховної Ради як невідкладний законопроєкт про відновлення довіри до конституційного судочинства. Також було ухвалено рішення про активізацію діяльності Комісії з питань правової реформи при Президентові України та прискорення подання пропозицій щодо судової реформи.

Leave a Comment