Новини

Дихає – додому: з лікарень пацієнтів із COVID-19 виписують до повного одужання

Пацієнтів з коронавірусом більше не тримають у стаціонарах лікарень Києва до повного одужання, тому що ліжок не вистачає. Хворих на COVID-19 виписують після стабілізації стану, а доліковуються вони вже вдома.

Про це директорка (головна лікарка) Київської міської клінічної лікарні №4 Тетяна Мостепан розповіла в ефірі телеканалу Obozrevatel TV

За її словами, щодня з лікарні медики виписують по 60-70 людей. “Ми вже давно не працюємо в такому легкому режимі, коли пацієнт може перебувати зайвий день на ліжку. Критичний стан знято, пацієнт стабілізований, він тримає сатурацію, дихає і доліковуватися має вдома, його вже повинна доводити первинна ланка”, — каже Тетяна Мостепан.

За її словами, наразі “неможливо тримати пацієнтів, як це було раніше, до повного одужання”. “Зараз такого не буде. І я думаю, що жодна лікарня не дозволить собі працювати в такому режимі”, — додає лікарка.

Тетяна Мостепан стверджує, що виписані пацієнти назад не повертаються, бо є “чіткі критерії”. “Якщо ми розуміємо, що пацієнт уже подолав небезпеку, отримав рекомендації, таких речей немає”, — запевняє київська медикиня.

Leave a Comment