Важливо Новини

Як навчатимуться школярі у різних зонах після канікул

Після канікул не всі школярі повернуться за парти. Міністерство освіти і науки раніше дало рекомендації, як відновлювати навчання.

Про це розповіли у ТСН.

Залежно від епідситуації в регіоні у МОН рекомендують початкову школу максимально виводити на очне навчання, а старші класи – на змішане. Натомість у «червоній» карантинній зоні вчитися радять винятково дистанційно.

Утім, до рекомендацій міністерства в областях дослухалися по-різному. У «червоних» Івано-Франківську й Тернополі напередодні повернулися за парти всі учні. У Чернігові за парти сіли тільки учні початкової школи, а старшокласників перевели на дистанційку.

Ще з половина обласних центрів, які теж перебувають у «червоній» карантинній зоні чекають на роз’яснення згори, у якому форматі починати вчитися від понеділка, 2 листопада.

Тим часом столичні школярі, за рішенням київської влади, у четвер, 29 жовтня, повертаються після канікул за парти. До слова, Київ перебуває у «помаранчевій» карантинній зоні.

Як повідомлялося, у Міністерстві освіти і науки України пропонували встановити осінні канікули в школах від 15 до 30 жовтня. Таке рішення зумовлене зростанням захворюваності на коронавірус в країні. Утім, конкретні дати мала вирішити місцева влада.

 

Leave a Comment