Новини

Через рішення Конституційного суду ЄС може припинити фінансову допомогу Україні

В Європейському Союзі нагадали, що надання фінансової допомоги Україні пов’язане з незалежними, ефективними і вільними від політичного тиску антикорупційними органами.

Про це йдеться у коментарі Представництва Євросоюзу в Україні на запит кореспондента УНІАН.

«Європейський Союз розглядає інституції для боротьби з корупцією, створені після Революції гідності на вимогу українського народу, як найважливіший інструмент для перетворення України і для більш тісних політичних і економічних зв’язків з ЄС. Величезна допомога ЄС, в тому числі фінансова, у різних сферах, відповідно безпосередньо пов’язана з антикорупційними органами, котрі працюють незалежно, ефективно і є вільними від політичного або іншого тиску», – наголосили в Представництві ЄС.

Також в заяві сказано, що якщо з’явиться запит від української влади, то Євросоюз «буде готовий надати допомогу щодо обрання шляхів відновлення необхідної правової визначеності, що було також у випадку попередніх рішень Конституційного суду, пов’язаних з антикорупційними інституціями».

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення у справі за поданням 47 народних депутатів України, скасувавши статтю 366-1 Кримінального кодексу, якою передбачається відповідальність за недостовірне декларування.

Leave a Comment