Важливо Новини

Коли в Україні посилять карантин — МОЗ

Можливість запровадження нових карантинних обмежень розглядатимуть у разі виявлення 15 тис. нових випадків захворювання на COVID-19 за добу.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час вебінару “Локдаун 2.0 для ритейлу: чи буде і хто витримає?” у вівторок, 27 жовтня, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Цифра є – 15 тис. хворих за добу. Після цього говоритимемо про наші плани на найближчий період. Водночас ми не говоримо, що вже завтра щось запроваджуватимемо. 15 тис. хворих за добу – це у нас ще є запас міцності, який дасть змогу відреагувати без колапсу для системи охорони здоров’я”, – сказав Ляшко.

Він наголосив, що ця цифра щодо 15 тис. хворих за добу актуальна за рівномірного розподілу хворих на території країни, водночас для окремих регіонів вона може бути нижчою.

“Ця цифра (для кожного регіону. – Ред.) прорахована. Наразі ми її не публікуємо, оскільки чекаємо 1 листопада, коли на місцях мають бути використані субвенції й підведений кисень до більшості ліжок. Після цього потужності системи охорони здоров’я мають змінитися”, – пояснив заступник міністра.

За його словами, нині для хворих на коронавірус відведено близько 52 тис. ліжок, із них 17 тис. забезпечені кисневою підтримкою.

“У зв’язку зі зростанням кількості хворих і збільшенням кількості ліжок відсоток забезпеченості підведеним киснем на сьогодні становить 40%. Нам треба ще вдвічі наростити ці потужності, щоб підготувати систему охорони здоров’я до повноцінного реагування”, – зазначив Ляшко.

 

Leave a Comment