Важливо Новини

В Україні вже щеплюють від грипу: доставлено 665 тисяч доз вакцини

До епідсезону 2020-2021 років в Україну привезли 665 тисяч доз вакцини проти грипу. Найближчим часом МОЗ доставить у заклади охорони здоров’я 40 тис. доз вакцини для щеплення медпрацівників, які працюють з хворими на коронавірус.

Про це сьогодні, 27 жовтня, повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, інформує пресслужба МОЗ. 

“Попри те, що інфекційна хвороба, викликана вірусом грипу, зазвичай протікає у неускладненій формі, вона може призводити й до тяжкого перебігу. Особливо це стосується людей старшого віку, вагітних, осіб з хронічними хворобами, маленьких дітей. Циркуляція вірусів грипу під час пандемії COVID-19 в осінні та зимові місяці може мати важкі наслідки для вразливих груп населення. Тож важливим пріоритетом у цьому сезоні є вакцинація медпрацівників, що надають допомогу пацієнтам та реалізують заходи боротьби з COVID-19”, – зазначив Ляшко.

За словами заступника міністра охорони здоров’я, до епідсезону 2020–2021 років до України поставлено 500 тисяч доз вакцини “Ваксігрип Тетра” (виробник – “Санофі Пастер”, Франція, чотирьохвалентна); 45 тисяч доз вакцини “Інфлувак” (“Абботт Біолоджікалз Б.В.”, Нідерланди, трьохвалентна); 120 тисяч доз вакцини “Джісі Флю” (“Грін Кросс Корпорейшн”, Південна Корея, трьохвалентна).

Leave a Comment