Волинь Новини

На Волині просять не обмежувати рух транспорту в «червоних» зонах

Вчора, 26 жовтня, у форматі відеоконференції  відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляється на сайті Волинської облради.

Комісія затвердила нове зонування епідемічної небезпеки, що діє  з сьогоднішнього дня  та відповідні протиепідемічні заходи.

Попередньо на  засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 23 жовтня, затвердили рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

“Червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлено у містах   Володимир-Волинський та Нововолинськ, а також у  Ківерцівському районі.

Всі інші міста і райони Волині – у “помаранчевій” зоні.

За інформацією головного державного санітарного лікаря області Наталії Янко найбільший ріст захворюваності на коронавірус за минулий тиждень спостерігався у м. Ковелі, Володимир-Волинському,  Іваничівському, Любешівському та Турійському районах.

Перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко повідомив, що виконавча влада Волині звертається до центральної влади в країні з пропозицією переглянути положення, яким передбачено введення обмежень руху громадського транспорту для “червоних” зон.

Головний державний санітарний лікар області Наталія Янко інформує, що станом на 26 жовтня в області зареєстровано 12403 випадки COVID-19, які підтвердили лабораторно методом ПЛР, з них 703 у дітей та 1225 у медичних працівників. Одужала 7041 особа, з них 419 дітей та 829 медичних працівників. 247 випадків хвороби завершилися летально (в тому числі померло 9 медиків).

Всього з початку року зареєстрували 14074 підозри на ймовірне зараження новим коронавірусом, з них за попередню добу надійшло 183 повідомлення про підозру на COVID-19.

По області методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 всього обстежили 70 566 осіб.  За останню добу обстежено 1093 особи, в тому числі 64 приватними лабораторіями.

Методом  ІФА на COVID-19  проведено 71571 обстежень. За останню добу обстежено — 40 осіб, в тому числі комунальними лабораторіями закладів охорони здоров’я – 16 та приватними лабораторіями – 24.

Керівник управління охорони здоров’я ОДА, депутат облради Людмила Тимощук каже, що ситуація стає дедалі напруженішою через збільшення захворювань на COVID-19. На стаціонарному лікуванні перебуває 735 пацієнтів, що становить 56,8 % від загальної кількості “ковідних” ліжок. Разом з тим, в інфекційному госпіталі на базі обласної лікарні в Боголюбах ліжка заповнені на 70,7 % і не вистачає ліжок, під’єднаних до кисневих точок.

Найближчим часом обладнають ще 108 “ковідних” ліжок в області. Виконавча влада працює над вирішенням проблеми з киснем. Нагадаємо,  на минулому тижні бюджетна комісія облради погодила розподіл    субвенції з державного бюджету на кисень для “ковідних” ліжок в сумі понад 16 мільйонів гривень.

Головний санітарний лікар області Наталія Янко повідомила, що в області спостерігається ріст інших сезонних захворювань, хоча епідемії поки немає.  Порівняно з аналогічним періодом минулого року рівень захворюваності на грип та ГРВІ зріс на 15 %.

Leave a Comment