Волинь Новини

Затримка зарплати та відсутність надбавок за лікування хворих на COVID-19: «крик душі» волинського лікаря

Лікар-анестезіолог КНП «Локачинська ЦРЛ» Богдан Познякевич висловив своє загальне незадоволення медичною спільнотою Волині та всієї України загалом. Зокрема він розкритикував усі обіцянки уряду щодо виплати надбавок медикам.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.передає ІА Волинські новини

«Колеги, прошу вас відгукніться! Цікаво, у кого склалась подібна ситуація. Звісно, обурення спровоковане тривалими обіцянками та відсутністю дій щодо їх втілення. Особливо щедрими вони лунають напередодні виборів (не важливо яких).

Ось, наприклад, свіжі:

1) Пообіцяли медикам до кінця вересня 2020 р. виплатити надбавку до зарплати. Факт – НЕ заплатили досі, ба більше – затримали зарплату.

2) Пообіцяли платити 300% окладу за лікування пацієнтів COVID-19. Факт – хворих з COVID-19 лікуємо (до підтвердження ПЛР-тесту), гроші НЕ платять.

Оплачують 300% лиш в ЗОЗ, які офіційно лікують пацієнтів з COVID-19.

Переконався, що постійні звертання до керівництва закладу результату не приносять, бо воно заручник ситуації тотального недофінансування, яке триває десятки років.

Органи місцевого самоврядування взагалі не розуміють суті проблеми – пропіарились на купівлі китайського наркозно-дихального апарата (стоїть пилюкою припадає). А от гастроскоп, за який благають з року в рік і на який працівники лікарні виявили ініціативу та зібрали частину власних коштів, ніхто так і не придбав.

Депутат-мажоритарник останній раз спілкувався з колективом перед минулими виборами.

Черговий УРЯД з року в рік оцінює працю медиків «достойно». Щоб вам було зрозуміліше, поясню: медична сестра, яка лише почала працювати, отримує оклад 3 048 грн + доплату до МІНІМАЛКИ, а лікар – 4 141 грн + доплату до МІНІМАЛКИ.

Нагадайте, у кого в цій країні МІНІМАЛКА? За які заслуги перед Україною у медиків мізерні зарплати? Це прямо і безпосередньо мотивує шукати альтернативу і залишити справу, якій хотів присвятити життя».

Хто ж тоді лікуватиме українців через 10 років?

Таке враження ніби це далекоглядні дії по зменшенню чисельності населення”, – йдеться у дописі.

Leave a Comment