Волинь Новини

Наступні кілька місяців пандемії Covid-19 будуть дуже важкими

Найближчі кілька місяців будуть надзвичайно важкими в тому, що стосується поширення коронавірусної інфекції.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус на брифінгу в Женеві, інформує ТАСС.

“Ми знаходимося на критично важливому перехресті в пандемії захворювання Covid-19, особливо в Північній півкулі… Наступні кілька місяців будуть дуже важкими, і деякі країни знаходяться на небезпечній траєкторії”, – зазначив він.

За словами гендиректора, “занадто багато країн зіткнулися з різким зростанням випадків Covid-19”. Це веде до того, що зараз лікарні близькі або вже вичерпали свої можливості, хоча “ще тільки жовтень”.

Гебрейесус закликав лідерів держав без зволікання вжити заходів, спрямованих на запобігання зростанню смертності, колапсу систем охорони здоров’я та закриття шкіл.

Він відзначив, що з цією метою слід прийняти ряд заходів, зокрема “чесно проаналізувати ситуацію” в своїй країні і швидко скорегувати заходи щодо боротьби з інфекцією там, де захворюваність зростає. Крім того, потрібно “чесно і ясно” інформувати громадськість про реальну ситуацію, а також допомогти жителям і бізнесу подолати труднощі.

Leave a Comment