Волинь Новини

Депутатка з Волині звернулася до Зеленського, щоб повернути дизель «Ковель-Заболоття»

Під час візиту на Волинь президента Володимира Зеленського депутатка Заболоттівської селищної ради Ольга Головій озвучила йому проблему, яка дошкуляє мешканцям сільських населених пунктів трьох районів: відновлення рейсів дизеля «Ковель-Заболоття».

Володимир Зеленський вислухав волинянку, яка передала йому звернення мешканців громад, і обіцяв розглянути його і допомогти людям, – передає Перший.

Дизель «Ковель-Заболоття» курсує через невеликі сільські населені пункти трьох районів: Ковельського, Старовижівського та Ратнівського. Існує ще з радянських часів, ним найчастіше користуються пільговики: пенсіонери та студенти. Для деяких сіл то чи не єдине сполучення з Ковелем, а відтак і з обласним центром.

Як розповіла Ольга Головій, відмінили рух дизеля ще напочатку карантину цього року, мотивуючи заходами з протидії поширення коронавірусу. Спершу залізничники зазначали, що це тимчасово. Однак після послаблення обмежень дизель не відновив свої рейси.

Для мешканців північних районів Волині, жителів маленьких сіл відсутність цього потяга створює багато проблем. Натомість «Укрзалізниця», схоже, планує зекономити на збитковому маршруті.

Саме це і змусило волинян звернутися до президента, як до останньої інстанції, яка може змінити ситуацію.

Одразу після розмови з президентом, каже жінка, їй зателефонували з Офісу президента з проханням детальніше пояснити проблему. Мешканка Заболоття надіється, що це болюче для багатьох її земляків питання вдасться вирішити.

Leave a Comment