Новини

Серед хворих на коронавірус переважають чоловіки: відомо чому

Жінка набагато рідше в середньому хворіють на коронавірус, ніж чоловіки, оскільки частіше дотримуються правил соціального дистанціювання.

Про це свідчать результати опитування, яке провели вчені з Університету Бокконі (Італія), пише ТСН з посиланням на WebMD .

Опитування проводили в кілька етапів серед 22 тисяч жителів Австралії, Австрії, Франції, Німеччини, Італії, Нової Зеландії, Великобританії та США.

В результаті з’ясувалося, що 59% респондентів жіночої статі вважають COVID-19 серйозною загрозою для здоров’я людини. Водночас серед чоловіків з таким твердженням погодилися близько 49%.

Більше того, жінки активніше підтримують державну політику щодо соціального дистанціювання. А також дотримуються правил поведінки під час карантину в громадських місцях.

Як стверджують вчені, найбільші відмінності між чоловіками та жінками прямо пов’язані з поведінкою, яка перш за все служить захистом інших. Наприклад, кашляння в лікоть.

Вчені також виявили, що відмінності в поведінці чоловіків і жінок під час пандемії були менш помітні серед подружніх пар, а також серед тих, хто безпосередньо постраждав від нового вірусу.

Leave a Comment