Новини

Після канікул діти повернуться за парти: але не всі

Як стало відомо, осінні канікули в Україні триватимуть до 2 листопада. Потому діти мають повернутися на навчання у школи, але за умови, що в країні не буде катастрофічного сплеску захворюваності.

Якщо ситуація буде критичною, то уряд рекомендуватиме учням старших класів піти на дистанційне або змішане навчання.

Учні молодших класів будуть сидіти за партами. Це ж стосується і дітей, які ходять у дошкільні навчальні заклади. Про це розповів голова парламентського комітету з питань освіти Сергій Бабак в ефірі телеканалу Zik, передає Радіотрек.

За його словами впроваджувати тотальний нокдаун для молодших класів не планують. Це пояснюють тим, що у разі якщо молодші класи перебуватимуть на навчанні вдома, їх батьки не зможуть залишити вдома самих і йти на роботу.

“Якщо є певний рівень самосвідомості у старшої школи, коли їм можна вводити дистанційне навчання. Вони його сприймають, і це вже показала весна, і результати зовнішнього незалежного оцінювання пізніше влітку. Вони його сприймають, вони його засвоюють, все ОК. Система вже готова до цього. Ми це вже протестували навесні.

Але для маленьких дітей в початковій школі та закладів дошкільної освіти треба все-таки зробити виняток”, – заявив Бабак.

 

Leave a Comment