Новини

“Якщо у вас онкологія і COVID-19 — ви приречені” — волонтерка

В Одесі лікарі не змогли госпіталізувати тяжкохворого чоловіка з підтвердженим коронавірусом. Волонтери намагалися врятували чоловіка, що вже задихався, але він помер просто у швидкій.

Про це повідомила волонтерка Катерина Ножевнікова, – ТСН.

Лікарі онкохворому з критичною сатурацією порадили звертатися до сімейного лікаря. На опублікованому відеозаписі чутно, як людина задихається і ледь говорить. За словами медика, у них немає кисню, а онкоцентр не приймає ввечері хворих по швидкій.

 “Якщо у вас онкологія і вам непощастило захворіти на COVID-19 – ви приречені. У держави немає для вас кисню, а онкоцентр працює з 9 ранку… Вам по телефону допоможе сімейний лікар. Напевно, він зможе по телефону передати вам кисень”, – написала Ножевнікова.

Волонтери знайшли швидку з киснем, але чоловік, не дивлячись на реанімаційні дії, помер.

Згодом до Катерини Ножевнікової звернулась дочка іншої інфікованої коронавірусом жінки з критичною сатурацією. За її словами, інфекційна лікарня відмовилась приймати хвору через те, що там не було місць. До цього жінка з ушкодженнями легенів до 75 % була вже підключена до апарату ШВЛ в приватній лікарні. Але грошей продовжувати лікування у сім’ї не було.

“Тоді ви теж, по суті, приречені. Але спочатку з вас викачають 56 тис гривень за препарат, ефективність якого в лікуванні коронавірусу дорівнює нулю. З екранів звучить впевнене “у нас все добре”…  А у нас закінчилися концентратори. Наступна партія через тиждень. І ми не можемо допомогти зараз дихати тим, від кого відхрестилася держава”, – написала волонтерка.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в одеськіх опорних лікарнях станом на 19 жовтня вільними залишились 93 ліжка для інфікованих коронавірусом. На думку очільниці департаменту охорони здоров’я, проблем з госпіталізацією хворих на COVID-19 в місті немає.

Leave a Comment