Волинь Новини

Як у місті на Волині працюють правила «червоної зони»

Нововолинськ у «червоній» карантинній зоні. З 19 жовтня тут діють додаткові обмежувальні заходи, – розповів перший заступник Нововолинського міського голови Андрій Сторонський.

Про це повідомляє Суспільне.Волинь.

Рішення про впровадження «червоної зони» ухвалила державна комісія ТЕБ та НС, після цього міська рада, – каже заступник міського голови Андрій Сторонський. Від 19 жовтня школярі пішли на двотижневі канікули. У ДНЗ Нововолинська працюють чергові групи, керівників ринку попереджено про суворе забезпечення карантинних та протиепідеміологічних заходів. Громадський транспорт в місті їздить. Працює міська автостанція.

Як у місті на Волині працюють правила "червоної зони"

Магазини, салони краси, стоматполіклініки, банки, заклади громадського харчування у місті працюють. Ринок для відвідувачів відкритий. На ринку одні підприємці відгороджуються захисними екранами, інші – ні. Не всі відвідувачі ходять в масках.

У місті триває ріст захворюваності, – каже керівниця місцевого лабораторного центру Наталія Мариніна, – щоденно реєструють близько 20 нових випадків хвороби.

“Зареєстровано у нас всього – 912 випадків, тенденція спостерігається до росту захворюваності. Тому необхідно дотримуватися усіх протиепідемічних заходів”, – каже жінка.

Як у місті на Волині працюють правила "червоної зони"

Нововолинська міська лікарня – одна з семи опорних на Волині. Тут надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію. У медзакладі розгорнули 55 ліжок для хворих на ковід-19, раніше було 23, – розповідає заступниця директора медзакладу Олімпіада Галас. Інфекційне відділення розташоване в окремому корпусі. Додатково працює реанімаційне відділення, для 6 пацієнтів з COVID- 19. У зв’язку з оголошенням “червоної зони” планові операції, якщо це не загрожує життю пацієнта, переносять, – каже медик. На даний час у лікарні 33 пацієнти з підтвердженим діагнозом COVID- 19, 4 людини – у реанімації.

Як у місті на Волині працюють правила "червоної зони"

Жителька Нововолинська Ірина Новак каже, що знає про те, що місто віднесли до “червоної” зони. Вона помітила, що люди відсьогодні скрізь у масках – і в магазинах, і на ринку, і в маршрутах.

“Бо раніше нововолинці дозволяли собі вольності без масок”, – каже жінка.

Місто Нововолинськ, а також Володимир-Волинський та Ківерцівський район Волинської області від 19 жовтня за рішенням ТЕБ та НС опинились у “червоній зоні” та перебуватимуть там до нового карантинного розподілу – впродовж 14 днів.

Leave a Comment