Важливо Волинь Новини

Погуляйко назвав несанкціонованим «відкриття» окремими політиками дитсадка в с. Крупа

Юрій Погуляйко повідомив про несанкціоноване відкриття дитячого садочка в с. Крупа учасниками виборчого процесу, адже на дошкільний навчальний заклад не готові ні документи, ні ліцензія на відкриття.

Про це голова ОДА повідомив на своїй публічній сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, у неділю, 18 жовтня, у селі Крупа окремо відкривали новозбудований дитсадочок «Крупинка». На відкриття, завітали народний депутат Вячеслав Рубльов, голова Підгайцівської ОТГ Юрій Семенюк, директор будівельної компанії “Інвестор” Андрій Разумовський, директор ТзОВ “Бетон Брук Сервіс« Сергій Стрихарчук та депутат обласної ради Ігор Лех.

Відкриття дитячого закладу було пропіарено в ЗМІ та під час відкриття було повідомлено, що сприяв виділенню грошей на будівництво садочка з державного бюджету народний депутат Вячеслав Рубльов.

Голова Волинської ОДА відреагував на таке відкриття дитсадка:

«Прочитав у ЗМІ про так зване відкриття садочку в с.Крупа, що відбулося учора за участі публічних осіб, які є учасниками виборчого процесу.

На мою думку це – несанкціоноване відкриття, адже на дошкільний навчальний заклад не готові ні документи, ні ліцензія на відкриття. 

Але якщо навіть закрити очі на бюрократичні процедури, то у ДНЗ ще немає обладнання для кухні, а система опалення ще до кінця не облаштована. Так, будівельні роботи вже повністю завершені, але запрацювати садочок зможе коли встановлять повністю усе обладнання та ліквідують зауваження щодо системи опалення. Саме тоді й доцільно робити свято відкриття і давати старт роботі закладу», – повідомив голова Волинської ОДА.

Варто зазначити, що у 2020-му році на будівельні роботи в рамках програми Президента України «Велике будівництво» з державного бюджету спрямували близько 6-ти млн гривень.

На сьогодні будівельна готовність складає вже 100 %. Загальна кошторисна вартість об’єкту становить 38 млн 879 тис. грн, з яких кошти державного бюджету – 26,6 млн грн, місцевих (у тому числі районного) – 7,7 млн грн.

Нині для запуску роботи очікують ще поставку обладнання для кухні та ліквідацію зауважень у системі опалення. Зокрема заміни потребує котел, який не достатньо потужний для такого приміщення.

Leave a Comment