Новини

На українцях протестують препарат, який офіційно не визнали ліками від COVID-19

Японія надасть Україні понад 12 тисяч пігулок експериментального лікарського засобу Favipiravir (Avigan), розробленого для лікування COVID-19.

Водночас в Японії цей препарат офіційно не визнали ліками від COVID-19. Про це посол Японії в Україні Такаші Кураі розповів в інтерв’ю для Укрінформ.

“Японська сторона була готова вже пів року тому, тож ми зможемо надіслати їх до України найближчим часом, як тільки буде відповідне доручення уряду України для посольства в Токіо та відбудеться обмін необхідними документами з МЗС Японії”, – розповів дипломат.

Він також додав, що в Японії Favipiravir (Avigan) ще офіційно не визнали ліками від COVID-19.

“Ми безкоштовно надаємо Favipiravir країнам, які готові разом проводити це клінічне випробування й надавати нам його результати. Ми вирішили надати його на прохання України, але не змушуємо брати участь у клінічному випробуванні. Ми поважаємо рішення України, тому просто чекали на її остаточний висновок”, – зазначив Кураі.

За його словами, Україні нададуть 12 200 експериментальних пігулок. “Порівняно з іншими країнами, які звернулися по препарат, це багато. І я сердечно молюся, щоб коронавірусна епідемія в Україні якомога швидше завершилася”, – висловився посол.

Leave a Comment