Важливо Волинь Новини

Максим Клим’юк: «На зустрічах з людьми найчастіше доводиться чути про три проблеми: медицину, комунальну сферу та робочі місця»*

Передвиборча агітація в Україні у розпалі. Кандидати на посади очільників громад та у депутати проводять зустрічі з виборцями. Кандидат на посаду Володимир-Волинського міського голови Максим КЛИМ’ЮК у розмові зізнається, що йому випала нагода разом зі своєю командою об’їздити багато дворів, побувати у віддалених від міста районах, щоб почути думки людей та дізнатися чим живуть. Хоча, як зазначає він, коли писалася передвиборча програма, його команда звернулася до містян з пропозицією долучитися й допомогти своїми пропозиціями та поділитися проблемними питаннями.

– Хочу подякувати усім людям, які відгукнулися, тим, які приходять на зустрічі, цікавляться нашою програмою та розповідають про те, щоб хотіли змінити. Усім наболіло, і питань, які озвучують, є чимало, до речі, варто зауважити, містяни  досить непогано орієнтуються у них. Ті, хто роками були при владі й знову збираються йти, недооцінюють людей, які навчилися робити висновки та аналізувати. І жодна реклама не допоможе їм, – говорить Максим Клим’юк.

Найболючішими питаннями, про які чує на заустрічах, кандидат називає медицину, відсутність робочих місць комунальну сферу.

 Основний пункт передвиборчої програми – медицина. У нас, хто б що не говорив, є професійні лікарі, і їм потрібно подякувати за те, що працюють у таких умовах, які є сьогодні у лікарні. Багато медиків відкрито зізнаються, хочуть аби медзаклад був таким, яким можна було пишатися. Тому у разі перемоги ми готові оголосити наступний рік – роком медицини у Володимирі-Волинському. Вивчивши детально усі питання, розуміємо, що вона потребує шокової терапії. Це не означає, що не будемо займатися іншими проблемними питаннями у місті, утім числі й благоустроєм, але у першу чергу сили будуть спрямовані на придбання обладнання та підтримку лікарів, а не на вкладання бруківки чи ремонт дахів. Окрім того, сміливо говоримо про те, що сьогоднішній стан медицини є злочином проти жителів нашого міста, а влада несе повну відповідальність за їхнє здоров’я та життя.

Друге питання, яке турбує людей – робочі місця. Якщо на рівні країни  не можемо вплинути на певні процеси, то на рівні міста зобов’язані. Неодноразово приводжу у приклад сусідній  Нововолинськ. З повагою до цього міста, але де він був десять років тому, і де сьогодні? Він нас не тільки догнав, а й обігнав по створенню робочих місць. Володимир-волинців, які працюють у ньому, набагато більше, ніж навпаки. І якщо хочемо, щоб молодь залишалася у місті, а не їздила на заробітки, повинні докладати усіх зусиль задля цього. Чи можливо це зробити? Однозначно – так. Насамперед треба змінити бачення щодо залучення інвестицій. Бо ми застрягли у минулому. Сьогодні дехто, з повагою до віку, звик сидіти в кабінеті і чекати, поки постукають до нього у двері та запропонують будівництво заводу, фабрики. Але такого не буває. Потрібно виходити за межі кабінету та шукати  інвестора й домовлятися з ним, щоб він вкладав кошти у наше місто.

У нас є чудовий проєкт індустріального парку, який багато років у стані реалізації, і який потрібно завершувати до кінця. Це одна з можливостей мотивації інвестора, якщо говоримо про велику промисловість. Вважаю, міська влада має надавати на безкоштовній основі земельну ділянку людям, які готові вкладати гроші в будівництво підприємств на території нашої громади, сприяти підключенню усіх комуні цій. Такі методи працюють у Європі і мають працювати й  у нас.

  Комунальна сфера також потребує шокової терапії, як і медицина. У нас звикли робити те, що має бути видно, наприклад, косметичні ремонти будинків, латання комунікацій. Ми готові робити можливо непопулярні кроки, але необхідні. Йдеться про заміну та модернізацію каналізаційних мереж та водопроводу, термін експлуатації яких завершився багато років тому. Інакше будемо мати колапс.

Багато кандидатів говорять про автономне опалення. Наша команда цим питанням займалася давно, і мені видається досить дивним, що деякі люди, які блокували його, сьогодні виступають за реалізацію. Це стосується як деяких заступників міського голови, так і депутатів.

У місті є території, про які влада забула, і не вважає їх своїми. Це райони Цегельного та Цукрового заводів, вулиця Наталії Ужвій. Там є проблеми з дорогами, з дахами, комунікаціями. Будемо намагатися вирішувати їх першочергово. Об’їхали Зарічанську ОТГ, яка є частиною міста, почули проблеми громади, одна з яких –  дороги. Варто зазначити, території  ОТГ можуть використовуватися для розвитку додаткових інвестицій, тому вкрай необхідно подбати про інфраструктуру.

У нас достатньо сміливих проєктів. Ми не обіцяємо аквапарків на березі Луги, тролейбусів до Суходол, натомість збираємося  робити речі, які необхідні для нашого міста. У разі перемоги на виборах готовий співпрацювати з усіма теперішніми опонентами, якщо ті хочуть бути корисними місту. Нас часто питають, чи готові до сміливих кроків після 25 жовтня. Відповідаю: якщо готові йти до перемоги, значить готові рухатися й далі та виконувати те, що задекларували у програмі.

Leave a Comment